به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس، سعيد سهرابپور سهشنبه شب در افتتاحيه هفتمين جشنواره منطقهاي نوآوري و شکوفايي در جمع نخبگان کشور در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سيستان و بلوچستان، اظهار داشت: سيستان وبلوچستان با جمعيت سه ميليون نفري جوانترين نيروي کشور را دارد.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان کشور افزود:سيستان و بلوچستان استاني با محروميت آشکار و استعدادهاي پنهان است که هدف اصلي بنياد شناسايي و کشف اين نيروهاي نخبه و نوآور، کمک به چرخههاي علمي، صنعتي و تجاري کشور است.
اين مسئول افزود: نهضت علمي در ايران با خط گيري از راهنماييهاي مقام معظم رهبري که سکان دار اين نهضت علمي است در ايران آغاز شد، ايشان هميشه تاکيد بسياري زيادي در امر فعاليت بنياد نخبگان داشته است.
وي اذعان داشت: بنياد نخبگان پس از گذشت هفت سال فعاليت در کشور برخي استعدادهاي برتر را شناسايي و مورد حمايت قرار داده است تا بتوان هرچه مفيدتر از نيرو و توان داخلي براي تحقق آرمانهاي انقلابي استفاده کرد.
سهرابپور با اشاره به اساسنامه بنياد ملي نخبگان ادامه داد: تمامي کساني که زير پوشش بنياد هستند استعدادهايي هستند که طي سالهاي طولاني به مرحله اثر گذاري در جامه با ارائه طرحهاي مفيد رسيدهاند.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان کشور خاطرنشان کرد: چيزي به معناي عضو در بنياد ملي نخبگان معني ندارد بلکه افراد براساس معيارهاي داوري بنياد زيرپوشش قرار ميگيرند و از تسهيلات ويژه براي ادامه تحصيل و فعاليتهاي علمي استفاده ميکنند.
اين مسئول بيان داشت: افراد برتر کنکورهاي سراسري و المپيادهاي دانشجويي، افرادي که در دوران دانشجويي داراي رتبههاي تحصيلي نمونه باشند و نخبگان حوزوي و قرآني نيز شناسايي و تحت پوشش قرار ميگيرند.
وي افزود: طرح شهاب که مربوط به شناسايي و نخبه گزيني است، مختص مقاطع تحصيلات عالي نيست و بنياد از امسال هفت استان کشور را به عنوان پايلوت طرح شناسايي نخبگان کودک و نوجوان در مدارس با آموزشهاي ويژه به معلمان مدارس آغاز کرده و در سال آينده اين طرح را در سراسر کشور اجرايي خواهد کرد.
سهرابپور گفت: در راستاي حمايت جامع از نخبگان ايراني که خارج از کشور در حال زندگي و تحصيل و تدريس در مقاطع عالي آموزشي هستند از آنان دعوت ميشود تا براي برگزاري کنفرانس و کارگاه آموزشي براي نخبگان داخل کشوري در ايران حاضر شوند تا زمينه بازگشت آنها و فعاليت مفيد در کشور و بازديد از خانواده هايشان برايشان فراهم شود.
وي اذعان داشت: بنياد نخبگان توانست با دعوت برندگان جايزه نوبل به ايران و معرفي کشور پهناورمان و مردم مهمان نوازمان به آنان، افکار بينالمللي را تا حدودي درباره ايران توسط رسانههاي معاند و دولتهاي غربي به انحراف رفته بود را اصلاح کند.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان کشور اضافه کرد: جشنوارههاي نوآوري موجب تشويق مخترعان داخلي کشور ميشود که طي برگزاري جشنواره در سالهاي اخير رشد قابل توجه در کشور داشته است.
اين مسئول تصريح کرد: اصولا نخبگان به هر امتيازي قانع نيستند و بايد بستري مناسب با انتظارات آنان تامين شود و مدير نخبگان در کشور از مهمترين ارگان حفظ نخبگان و پيشگيري از خروج آنان از کشور است تا اين سرمايههاي جوان کشور توسط بيگانگان در راستاي اهداف خودشان مورد استفاده قرار نگيرند.
وي خاطرنشان کرد: ??? اختراع ايراني تاکنون ثبت بينالمللي شده که اميدواريم با برگزاري جشنوارههاي نوآوري و فعاليت بيشتر نخبگان در زمينههاي متفاوت به جايگاه بهتري در عرصههاي بينالمللي کسب کنيم.
وي گفت: جشنواره امسال نوآوري و شکوفايي کشور که در تهران با بخشهاي متفاوت ارائه اختراعات جديد براي داوري، حمايت تجاري طرح براي رسيدن به توليد يا فعاليت انبوه با حضور ??? اختراع در نمايشگاه بينالمللي تهران برگزار شد.
سهرابپور افزود: استفاده از دو کريدور حمايت اقتصادي و ارائه مشاورههاي حقوقي تخصصي در زمينه عقد قراردادهاي از نمونه اقداماتي بود که توسط شرکتها و سازمانهاي در اين جشنواره صورت گرفت تا کمک موثري به نخبگان جوان کشور شده باشد.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان کشور اضافه کرد: اختراع نبايد برخلاف اصول علمي باشد و بايد داراي ظرفيتهاي تجاري بر اساس نيازمنديهاي جامعه باشد تا بتواند بخشي از نياز مردم را تامين کند.
سهرابپور در پايان گفت: از اين پس بايد با استفاده از علم و نوآوري نيازهاي مالي و اقتصادي خود را برآورده کنيم و نبايد اميدوار به استخدام در دستگاههاي کشوري باشيم.
به گزارش فارس؛ هفتمين جشنواره منطقهاي نوآوري و شکوفايي کوير با حضور چند استان کشور سهشنبهشب در زاهدان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
انتهاي پيام/